Με μέτριους βαθμούς αξιολογούν οι πολίτες τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα, ενώ την ίδια στιγμή η στήριξη για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης έναντι των εταίρων μειώνεται, όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Τα πιο μελανά σημεία είναι οι τομείς της Μετανάστευσης και της Εγκληματικότητας και Ασφάλειας, όπου οι πολίτες βαθμολογούν την κυβέρνηση με 3 και 3,7 στα 10, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο βαθμός που απέσπασε τις περισσότερες απαντήσεις και στις δυο περιπτώσεις ήταν το μηδέν.

Ο μοναδικός τομέας όπου η κυβέρνηση βαθμολογείται «πάνω από τη βάση» είναι η Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, με 5,5 στα 10. Αντίθετα, σε Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, και Παιδεία οι επιδόσεις της κυβέρνησης κυμαίνονται μεταξύ του 4,2 και του 4,6.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, ωστόσο οι θετικές γνώμες μετρώνται στο 55,5%, έναντι 70% που ήταν στις εθνικές εκλογές. Στο 15% μετρώνται οι θετικές γνώμες για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά. Σε ερώτημα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της προέδρου της Βουλής από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρνητικά την αξιολογεί το 47,5% των ερωτηθέντων και θετικά το 39%.

Το 45,5% των ψηφοφόρων εκτιμά πως η στρατηγική της Αθήνας είναι «σωστή», από 72% στις αρχές Φεβρουαρίου. Στον αντίποδα, το 39,5% κρίνει πως η ελληνική στρατηγική είναι λάθος, με την «ψαλίδα» να έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς ανερχόταν σε 28 μονάδες στα τέλη Μαρτίου.

Σχεδόν το 60% κρίνει θετική ή πολύ θετικά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.