«Αντιλαμβάνεται κανείς την αγωνία του, αλλά αντί να επινοεί μαγικές λύσεις για την έξοδο από την κρίση, το καλύτερο θα ήταν να προσπαθήσει ο κ. Σαμαράς να βρει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής πρότασης του κόμματός του, γιατί η πολιτική που προτείνει σήμερα δεν εξυπηρετεί ούτε τον ίδιο ούτε τη χώρα» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη σημερινή ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ.

«Είναι λογικό ο κ. Σαμαράς να προσπαθεί αγωνιωδώς να σταματήσει τη φυλλοροή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, θα έπρεπε, όμως, να βρει άλλους τρόπους», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Σχετικά με τα όσα είπε ο Α. Σαμαράς, ο Γ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι  ο πρόεδρος της Ν.Δ. «ταυτίστηκε πλήρως με την κυβέρνηση Καραμανλή, ανακαλύπτοντας μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες φυσικά ποτέ δεν έγιναν», ότι «ανακάλυψε πως η Ν.Δ. κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επινοώντας και πάλι την παγκόσμια πρωτοτυπία με το χάρτη των νομών που δεν υπάρχουν πλέον με το νέο αυτοδιοικητικό σύστημα» και πως «παραπλάνησε, λέγοντας ότι η Ν.Δ. έβαλε πλάτη στα δύσκολα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας τα μισά νομοσχέδια, γνωρίζοντας, όμως, όλοι ότι δεν ψήφισε ούτε μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή».

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση ζητά τη συναίνεση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.  «Εναπόκειται στην ευθύνη του καθενός και μάλιστα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εκ των πραγμάτων έναν αυξημένο πολιτικό ρόλο και ευθύνη έναντι του ελληνικού λαού, να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης του κόμματός του στο να φτάσουμε στο σημερινό σημείο», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «η συναίνεση α λα καρτ δεν είναι κάτι το οποίο υλοποιείται» και πως «η συναίνεση πάνω σε βασικές συντεταγμένες που έχουν άμεση σχέση με την οικονομική επιβίωση της χώρας μας και τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής των συμπολιτών μας, μπορεί να βρεθεί, ο καθένας να κρατήσει τις ιδεολογικές του απόψεις και να έχει τις πολιτικές του προσεγγίσεις». «Εάν ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο τη συναίνεση είναι δικό του θέμα, εμείς τη ζητάμε, θα την επιδιώκουμε και ο καθένας είναι υπόλογος και υπεύθυνος απέναντι στον ελληνικό λαό», είπε.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο χρόνος  που θα πραγματοποιηθούν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.