«Θέλουμε συμφωνία, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές μας», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο κ. Δραγασάκη κάνει λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές, ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί νέες προτάσεις από την άλλη πλευρά, τη στιγμή που η ίδια φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει λεπτομέρειες και εξειδικεύσεις που αφορούν τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Αθήνα.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ή την προκήρυξη δημοψηφίσματος, ο Γιάννης Δραγασάκης απαντάει: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτές είναι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο».

Συμπληρώνει όμως ότι «στόχος είναι η συμφωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ουσιαστικά ότι εάν οι εξελίξεις δεν την επιτρέψουν, η ευθύνη δεν θα ανήκει στην ελληνική πλευρά.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «μία βιώσιμη λύση εντός του ευρώ. Όμως και η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει από την πλευρά της σε διαδικασίες αυτοκαθορισμού και αυτογνωσίας. Το να σερνόμαστε από άλλους ως καλοί μαθητές ή να προεξοφλούμε ρήξεις είναι αδιέξοδο». Σημειώνει μάλιστα πως όλα όσα είχαν γίνει ως τις εκλογές αξιολογήθηκαν ήδη ως καταστροφικά.