Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε για τον προϋπολογισμό και τις εξελίξεις στην οικονομία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η πρωτοβουλία ανήκε στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών και γι’ αυτό η συνάντηση έγινε τελικά στη Νίκης, στο γραφείο του, αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο και όχι στη Βουλή, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άκουσε, μάλιστα, με προσοχή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείεται το ραντεβού να επαναληφθεί, καθώς ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να επιθυμεί να εκτονωθούν οι εντάσεις και η δυσαρέσκεια που υπάρχει στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ πριν τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και να «βάλουν πλάτη» οι βουλευτές για τα δύσκολα που έρχονται το προσεχές χρονικό διάστημα και τα υπαγορεύει το Μνημόνιο.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, οι περισσότεροι βουλευτές φέρονται να ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών καλύτερο συντονισμό και στην κυβέρνηση, αλλά και καλύτερη επικοινωνία των στελεχών της κυβέρνησης με την κοινοβουλευτική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου δέχθηκε και παράπονα από κάποιους βουλευτές για τα  επιδόματα των πολυτέκνων και την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Διαβεβαίωσε, όμως, τους βουλευτές ότι δεν πρόκειται να γίνουν το 2011 περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.