Την πεποίθησή της πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης όταν έκανε την αρχική του δήλωση για την παρέμβαση ομάδας αναρχικών στην Βουλή δεν είχε πλήρη ενημέρωση του τι είχε συμβεί στο περιστύλιο εξέφρασε, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ίντριγκα» και την δημοσιογράφο Έλλη Στάη, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία υπογράμμισε πως από τη στιγμή που οι διαδηλωτές δεν έκαναν κάτι το αξιόποινο η επέμβαση των ΜΑΤ θα μπορούσε να δυναμιτίσει το κλίμα.

«Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μας συνδέει φιλία και συντροφική σχέση. Έχουμε δώσει μαζί πολλούς αγώνες και επομένως είναι ατυχής η προσπάθεια ορισμένων καλοθελητών να παρουσιάσουν ρήξη ή απόσταση. Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δόθηκε πριν πάσης επικοινωνίας μας. Ήταν με βάση την ενημέρωση που έδιναν τα ΜΜΕ. Στη συνέχεια μετά από επικοινωνία μου με τον φρούραρχο διαπιστώθηκε πως αυτό που συνέβη είναι: περίπου 15 άνθρωποι, απλά βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο. Ήταν με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και εν πλήρη ηρεμία. Στάθηκαν στο περιστύλιο και άνοιξαν το πανό με τα αιτήματά τους» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Συμμερίζομαι το σκεπτικό του Σακελλαρίδη ότι είναι λάθος η στοχοποίηση αυτής της κυβέρνησης η οποία έχει αποδείξει τα δημοκρατικά της αντανακλαστικά. Δεν είχε, όμως, τις πραγματικές διαστάσεις του γεγονότος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να δώσω εξηγήσεις. Αναφέρω γεγονότα τα οποία έχουν καταγράψει τα γεγονότα».

Παράλληλα η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε: «Η φρουρά της Βουλής είναι απολύτως ικανή ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Έχει συληθεί, όμως, από ανθρώπους που έχουν προσωπικούς φρουρούς ενώ δεν θα έπρεπε με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην ασκούν τα καθήκοντά τους εκεί που θα έπρεπε. Και αυτοί οι άνθρωποι σήμερα φωνάζουν πως η Βουλή βρίσκεται σε κίνδυνο» και συμπλήρωσε: «Η Βουλή είναι ανοιχτή στην κοινωνία. Θα ήθελα να πιστεύω πως ο κόσμος, πολίτες, βλέπουν το Κοινοβούλιο ως καταφύγιο και όαση. Αυτό που θα δημιουργούσε πρόβλημα θα ήταν αν το σημερινό περιστατικό κλιμακωνόταν. Η σύλληψη των διαδηλωτών (χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο ποινικό αδίκημα ) λίγο έλειψε να δυναμιτίσει το κλίμα. Αντικανονική η είσοδος, σίγουρα, αλλά δεν υπήρχε αξιόποινη πράξη ώστε να παρέμβει η αστυνομία».