Στο πνεύμα της Πρωταπριλιάς κινήθηκε και ο υπ. Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος κοινοποίησε ένα ξένο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Greek Reporter, στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.

Το άρθρο στο οποίο παρέπεμπε ο υπουργός, φιλοξενούσε μια «δήλωσή» του, σύμφωνα με την οποία «Η Ελλάδα θα υιοθετήσει το Bitcoin (σσ. εικονικό νόμισμα) εάν το Eurogroup δεν καταλήξει σε συμφωνία».

«Τη στιγμή που οι πιστωτές της Ελλάδας πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους για να προχωρήσει στην χρηματοδότηση ώστε η χώρα να μην χρεοκοπήσει, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μοιάζει να έχει έναν ακόμα άσσο στο μανίκι του», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Ο δεύτερος σπουδαιότερος στοχαστής στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Prospect εξέπληξε ακόμη και τους στενότερους συμβούλους του σε μία μυστική συνάντηση όταν είπε: “Αρκετά μέχρις εδώ. Θα χρησιμοποιούμε Bitcoin”».

«Πηγές πολύ κοντά στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας δήλωσαν στο Greek Reporter ότι σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε μία μυστική συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ώστε να τους προετοιμάσει σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις στο ερχόμενο Eurogroup αποτύχουν. Η ανώνυμη πηγή επισήμανε πως όλοι στην αίθουσα κοίταζαν ο ένας τον άλλο έκπληκτοι όταν ο Βαρουφάκης είπε: “Θα πάμε στο Bitcoin, θα είμαστε μπροστά από όλες τις οικονομίες του κόσμου και παρότι μπορεί να είναι επώδυνα στην αρχή, η οικονομία της Ελλάδας θα διαπρέψει μακροπρόθεσμα”», σημειώνει το πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα.