Για «ανοικτή σύγκρουση κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής», με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, και «ανοικτή σύγκρουση της κυβέρνησης με τον υπουργό Εσωτερικών», αναφορικά με δηλώσεις του κ. Βούτση ως προς την καταβολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας στο ΔΝΤ, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις του.

Ως προς το πρώτο θέμα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η σημερινή ανοικτή σύγκρουση κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο επιβαρυντικό είναι για τη λειτουργία των θεσμών να έχει καταστεί η πρόεδρος της Βουλής αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα». Προσθέτει ότι «η ιδιότητα του προέδρου της Βουλής δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα εσωκομματικής αντιπολίτευσης».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «η διαφωνία εντοπίζεται όμως μόνο στο γεγονός της εισβολής που η κυβέρνηση καταδικάζει, ενώ η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη ειρηνική διαμαρτυρία» και πως «δυστυχώς και η κυβέρνηση ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για να κατευνάσει τον “χώρο”».

Συνεχίζοντας αναφορικά με την κ. Κωνσταντοπούλου, η Χαρ. Τρικούπη σχολιάζει ότι στο μεταξύ «ακάθεκτη αναλαμβάνει και την προεδρία όλων των επιτροπών, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βουλευτής άξιος να προεδρεύει, ούτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ούτε της Επιτροπής για τις πολεμικές επανορθώσεις». Συμπληρώνει ακόμα πως «είναι αυτονόητο ότι θα προεδρεύσει και της εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, προκειμένου να διασφαλίσει την επέκταση της διερεύνησης και στα όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση αποκλίνοντας από την ορθή κομματική γραμμή».

Σε ό,τι αφορά την «ανοικτή σύγκρουση της κυβέρνησης (δηλαδή του κ. Τσίπρα) με τον υπουργό Εσωτερικών», όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, ως προς την καταβολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας στο ΔΝΤ», ερωτά «πώς είναι όμως δυνατόν ο κ. Βούτσης να έχει εκφραστεί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε διεθνές περιοδικό χωρίς συνεννόηση με τον πρωθυπουργό;». «Μήπως», συνεχίζει, «η επανόρθωση δεν αφορά τον κ. Βούτση, αλλά τις αντιφατικές και ακαταστάλακτες απόψεις του ίδιου του κ. Τσίπρα σε μείζονα θέματα;». Σχολιάζει, τέλος, ότι «πάντως η σημερινή ημέρα, 1η Απριλίου, θα μπορούσε να καθιερωθεί ως ημέρα κυβερνητικού συντονισμού».