Θύελλα ξέσπασε στο ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Σαμαρά. Πρωταγωνιστές της σύγκρουσης ήταν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να δώσει το λόγο επί προσωπικού στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, μετά την αναφορά του κ. Σαμαρά για «λαμπρό αριστερό ήθος του κ. Κατρούγκαλου που ζητούσε 12% προμήθεια για τις προσλήψεις στο δημόσιο».

Η επιλογή της προέδρου να δώσει το λόγο στον κ. Κατρούγκαλο, προκάλεσε ένταση στη Βουλή, με πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αντιδρούν σφοδρά.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ακούστηκε να λέει ότι «μου έκλεινε διαρκώς το μικρόφωνο και έκανε σχόλια και παρατηρήσεις στην ομιλία μου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μετά από φωνές, η ΚΟ της ΝΔ αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενώ από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για συκοφαντίες που κατέπεσαν και για χαλκεία με τα οποία, όπως είπε, έχει δώσει ραντεβού τον Ιούνιο στα δικαστήρια.