«Στομάχι να έχουμε όλα θα τα ακούσουμε…»! Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αμέσως μετά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε πως «σέρνει την Ελλάδα στην ύφεση» και ξανάφερε τα μνημόνια.

«Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για να βγείτε από το μνημόνιο. Εσείς μας έχετε βάλει βαθιά τα μνημόνια και έρχεστε να μας πείτε ότι επέστρεψε η δημοκρατία στον τόπο. Θα έπρεπε ήδη να έχετε φέρει την επέκταση του μνημονίου στη Βουλή και να τα’ αφήσετε αυτά. Δεν είπατε τι συμφωνία που πρόκειται να κάνετε» τόνισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος υπογράμμισε πως η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έφερε πολλά μέτρα υπέρ του λαού τα οποία ήταν εκτός μνημονίου.

«Θίγετε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να το κάνετε. Και είναι ντροπής σας. Εγώ επειδή είμαι της ευθείας ανδρικής σχολής… (γέλια και φωνές στην αίθουσα της ολομέλειας)… Μήπως είστε της… τεθλασμένης»; είπε ο κ. Σαμαράς και έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις για το ότι το σχόλιο αυτό ήταν σεξιστικό συμπλήρωσε: «Αν θεωρείται το σχόλιό μου σεξιστικό το παίρνω πίσω. Είμαι της ευθείας σχολής. Μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρου. Για όλα αυτά έχουν δοθεί απαντήσεις. Θέλετε να δημιουργήσετε μέσα στη ΝΔ έναν Κατρουγκαλο. Ε, δεν θα τον βρείτε»

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, σημείωσε: «Μιλήσαμε και εμείς για τη siemens και για το κατοχικό δάνειο. Μας καλέσατε εδώ για να μας ενημερώσετε για ποιόν λόγο; Που είναι η συμφωνία; Τι ενημέρωση είναι αυτή; Δεν μας έχετε ενημερώσει για τίποτα. Ζητάτε συναινέσει σε τι; Φοβάστε τους δικούς μας βουλευτές ή τους δικούς σας; Δεν κυβερνάτε επι δύο μήνες επειδή δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε και επειδή φοβάστε να τους τα πείτε μας φωνάξετε εδώ για να τα ακούσουν εκείνοι. Έκτακτη συζήτηση στη βουλή εν μέσω διαπραγματεύσεων δείχνει πανικό. Εμείς είμαστε με την Ελλάδα και απέναντι σε οτιδήποτε είναι ενάντιά της. Ζητάτε απεγνωσμένα ρευστότητα απ’ έξω. Οδηγήσατε σε μείωση των εσόδων του κράτους ακόμα και για το πρώτο δίμηνο του 2015 υπολογίζεται λογιστικά στο προηγούμενο έτος. Προκαλέσατε φυγή καταθέσεων. Συμφωνούν οι συνιστώσες σας με τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και των αεροδρομίων; Όλα αυτά είναι στο e-mail Χαρδούβελη που τώρα επικρίνεται. Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κανείς δεν βλέπει πουθενά».

«Εμείς δεν τάζουμε αλλά πληρώνουμε τον κόσμο. Εσείς τάζετε αλλά δεν πληρώνατε. Είστε Μερκελιστής κύριε Τσίπρα. Μετατρέψατε σε ηθικό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Θυμίζω ότι εμείς τολμήσαμε για πρώτη φορά να θέσουμε επισήμως ζήτημα για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, με δύο εκθέσεις. Οι αριθμοί υπάρχουν και χειροτερεύουν. Θα συμφωνούσαμε μαζί σας και θα σας στηρίζαμε αν προτείνατε πραγματικά μέτρα που θα ενίσχυαν την ρευστότητα και θα έδιωχναν την αβεβαιότητα. Αφήστε τα λόγια και κινηθείτε γρήγορα. Επιτέλους κυβερνήστε. Τα αδιέξοδα πυκνώνουν. Διαπραγμάτευση δεν κάνατε ποτέ. Χωρίς στοιχεία και αριθμούς δεν υπάρχει τίποτα. Ακόμα και απόψε μόνο γενικόλογες προτάσεις κάνετε. Κ. Τσίπρα, διαπραγματευόσασταν μόνο για τα ονόματα, πχ Θεσμοί, Brussels Group κ.λπ. Όσο συνεχίζετε το θέατρο με μια εικονική διαπραγμάτευση, ο λογαριασμός αυξάνεται. Και τον λογαριασμό θα κληθεί να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η αξιολόγηση θα γίνει. Και πρώτα θα την εγκρίνουν οι Τροϊκανοί και κατόπιν το Eurogroup πριν από την εκταμίευση της δόσης.Φαντασιώνεστε πως θα σας δίνουν λεφτά χωρίς όρους. Και τελικά υπογράφετε όρους χωρίς να παίρνετε λεφτά. Η μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ θα είναι πιστωτικό. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Απομονώνεται την χώρα κ. Τσίπρα. Ανεβαίνει ο λογαριασμός και αυτό το πληρώνει ο λαός. Πριν μπορούσατε να λέτε ψέματα τώρα δεν μπορείτε. Δεν σας παίρνει να κάνετε συγκρίσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας δημοκρατίας υπογράμμισε: «Αφήστε τα παραμύθια και προσγειωθείτε στην αλήθεια, κ. Τσίπρα. Όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση δεν υπήρχε καμία ανησυχία για το εάν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Θα στηρίξουμε μια σοβαρή συμφωνία με τους εταίρους ακόμα και αν οι δικοί σας βουλευτές την σαμποτάρουν. Βρήκατε την οικονομία σε ανάπτυξη, κ. Τσίπρα και την οδηγείτε σε ύφεση.Είστε παγιδευμένοι στις ιδεοληψίες σας. Μην παριστάνετε τον θύτη κ. Τσίπρα. Θύτης είσαστε. Το κέντρο της πόλης κατακλύστηκε και πάλι από λαθρομετανάστες που δεν έχουν που να πάνε να μείνουν. Κουκουλοφόροι βανδαλίζουν σπάνε και καίνε ελεύθεροι. Ο κόσμος δεν θα σας ψήφισε για να βγάλετε την χώρα από το ευρώ».