Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας Daily Mail για τον Γιάννη Βαρουφάκη πως «ο Έλληνας υπουργός νοικιάζει την πολυτελή εξοχική κατοικία στην Αίγινα με τη βδομάδα αντί 5.000 ευρώ», ένα σπίτι που ανήκει στη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, και πήγε να τον μπλέξει σε… περιπέτειες.

Πρόκειται για ένα σπίτι που κατά το διάστημα της απουσίας του ζεύγους στο εξωτερικό νοικιάστηκε σε ξένους για ολιγοήμερες διακοπές, όμως, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», για να γίνει αυτό νόμιμα θα έπρεπε να εκδοθεί ειδική άδεια από τον ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Με τον ίδιο τρόπο, μάλιστα, νοικιαζόταν και το οικογενειακό σπίτι της συζύγου του Γιάννη Βαρουφάκη στην Πλάκα, και πάλι χωρίς άδεια από τον ΕΟΤ.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί πως ο ίδιος δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τα σπίτια αυτά, καθώς το σπίτι στην Πλάκα είναι ιδιοκτησία της πεθεράς του, ενώ αυτό στην Αίγινα ανήκει εξ ημισείας στη σύζυγό του και τον πρώην σύζυγό της Γιώργο Μομφεράτο.