Για μία ακόμη φορά η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου στη Νέα Δημοκρατία, θέτοντας εκ νέου θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξανασυσταθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάνννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι «το κόμμα χρειάζεται νέους ανθρώπους στην ηγεσία και νέα στελέχη»

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι «χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «εγώ θα στηρίξω την αλλαγή».

Αναφερόμενη στον νυν πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι «το πρόβλημα μου δεν είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν κρατάς βεντέτες στην πολιτική. Το παρελθόν το έχει κλείσει. Εχω ξεπεράσει τα προσωπικά θέματα».

Όσον αφορά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική εντολή για ρήξη».

«Αν ο λαός ήθελε ρήξη θα έδινε πλειοψηφία σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Έδωσε πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί διαβεβαίωσε ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά αλλά δε θα διακινδυνεύσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, καλώντας την κυβέρνηση να «προχωρήσει, να διαπραγματευτεί και να φέρει έναν έντιμο συμβιβασμό στη Βουλή».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει στάση πληρωμών μέχρι το Πάσχα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «η χώρα μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο. Εύχομαι κι ελπίζω να βρεθεί λύση. Αυτό είναι στα δικά μας χέρια, στην ελληνική κυβέρνηση».

«Δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να βρούμε πουθενά αλλού χρήματα παρά μόνο από τους εταίρους μας» σχολίασε αναφορικά με τα δημοσιεύματα και τις προσπάθειες για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της χώρας από τη Ρωσία, για την οποία ωστόσο αποκάλυψε επικαλούμενη πληροφορίες της ότι «θα άρει το εμπάργκο προς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα».

«Η ΝΔ πρέπει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη σωστή γραμμή. Οφείλει να τον βοηθήσει» πρόσθεσε.

Τέλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο με αφορμή το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, με το οποίο αναμένεται να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός, τονίζοντας ότι «ο υπουργός διαλέγεται με τρομοκράτες».