Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της «Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά» (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π), η οποία τον ενημέρωσε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του χώρου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν ασφάλιση με Βαρέα και Ανθυγιεινά, σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας και εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την εγγραφή στο Μητρώο Α και Β φορτοεκφορτωτών λιμένων. Ταυτόχρονα, ζήτησαν να ενημερωθούν για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στον τομέα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Οι προωθούμενες παρεμβάσεις αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων να διαπραγματεύονται τους όρους και τις αμοιβές εργασίας για τα μέλη τους.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη διάθεση του υπουργείου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων του χώρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν και τα ειδικότερα ζητήματα που έθιξαν οι εργαζόμενοι.