Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ρήξη με τους δανειστές».

«Διάφοροι υπουργοί ακολουθούν το μοτίβο του κ. Βαρουφάκη και μιλούν δημόσια, με εκπληκτική άνεση, για το σενάριο της ρήξης με την Ευρώπη και το ΔΝΤ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Το παιδαριώδες σκεπτικό τους είναι πως άμα δεν μιλάς για ρήξη και δεν απειλείς τους συνομιλητές σου με το ενδεχόμενο αυτό, δεν κερδίζεις διαπραγματευτικά!», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει:

«Αν αυτό συνιστά ενδοκυβερνητική κριτική στον κ. Τσίπρα για όσα είπε και έκανε στο Βερολίνο, τότε ας τους συμμαζέψει αμέσως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Αν απευθύνονται στους διεθνείς συνομιλητές της χώρας, τότε προφανώς οι αναφορές στο σενάριο της ρήξης έχουν νόημα μόνο αν τα ίδια είπε ο κ. Τσίπρας στις συνομιλίες του με την κα Μέρκελ. Στην περίπτωση αυτή θα ήταν απειλητικός στις συνομιλίες και εξευμενιστικός στις δημόσιες δηλώσεις! Αυτό όμως δεν βγάζει νόημα για μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το εσωτερικό ακροατήριο και τις δημοσκοπήσεις».

«Τι μένει;», διερωτάται η Χαριλάου Τρικούπη και απαντά: «Το παντελώς ανεύθυνο σενάριο να απειλούν με ρήξη τρομάζοντας την ελληνική κοινή γνώμη, υπονομεύοντας ακόμη μια φορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τροφοδοτώντας τα διεθνή ΜΜΕ με δημοσιεύματα για το ελληνικό κυβερνητικό αλαλούμ».