Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης,  μιλώντας στον ΣΚΑΙ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις βουλευτών από την αξιωματική αντιπολίτευση προς το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Απαντώντας στα περί αποστασίας δήλωσε: «Όσοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν περίεργες φράσεις για νέα αποστασία να μας πουν ποια είναι η προηγούμενη. Για τη ΝΔ ξέρω άλλη αποστασία. Ο κ. Σάμαρας έριξε κυβέρνηση. Αποστασία είναι να ρίχνεις μια κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τη ΝΔ που ζητά τις έδρες των ανεξάρτητων βουλευτών είπε: «Επί 25 με 30 χρόνια αγωνίζομαι για τη ΝΔ. Οι Χανιώτες δεν δίνουν το δικαίωμα στον κ. Σαμαρά να διαχειρίζεται την (βουλευτική) έδρα κατά το δοκούν».

Για τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων είπε πως σήμερα έχουμε: «μία παλιομοδίτικη πολιτική που αρμόζει στη δεκαετία του ’90 με τον κ. Σαμαρά να λέει όχι σε όλα και να λαϊκίζει λέγοντας ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες, και από την άλλη έχουμε μια σοβαρή πολιτική. Όσο έχουμε αυτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις, θα φεύγουν οι ψηφοφόροι και θα φεύγουν και οι βουλευτές. Οι βουλευτές δεν αυτοκτονούν ακούνε τη φωνή της βάσης».