«Η κάλπη μίλησε. Τώρα είναι η ώρα της πράξης», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε σχόλιό του με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη για τα περί δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της Ελλάδας από τους εταίρους της.

«Ο Τσίπρας ζήτησε και πήρε σαφή λαϊκή εντολή: Διαπραγμάτευση και λύση εντός ευρώ, με ανάπτυξη και συνοχή. Η κάλπη μίλησε. Τώρα είναι η ώρα της πράξης», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης στον λογαριασμό του στο twitter.


Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στην Corriere della Sera ξεσήκωσαν αντιδράσεις, με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει λόγο για προσπάθεια αποδόμησης του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη “διευκρινίσεων” αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα Corriere della Sera. Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα “δημοψήφισμα για το ευρώ”. Η λέξη “ευρώ” είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση», ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου.