«Αφέλειες και επιπολαιότητες» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, τα περί δημοψηφίσματος που διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. «Αφού υπάρχει νωπή εντολή», σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα στο Star, «βλέπουμε τους δανειστές να σκληραίνουν και θα σκληρύνουν παραπάνω. Θέλουν τρόικα, θέλουν μνημόνιο, θέλουν αξιολόγηση με μέτρα και πιθανότατα θέλουν και τρίτο μνημόνιο μετά τον Μάιο. Συνεπώς αυτή τη στιγμή θέλει ψυχραιμία».

«Είχα προειδοποιήσει και προ των εκλογών την ηγεσία ότι η τρόικα και ο Σόιμπλε θα παίζει με το δίλημμα ολοκληρωμένο μνημόνιο ή ρήξη, διότι έχουν δεσμεύσεις από τις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις που θα καθιστούσαν αδύνατη την αριστερή διαπραγμάτευση», συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπό αυτή την έννοια, αντί να αναλωνόμαστε σε επιπόλαιες προτάσεις, που τις εκλαμβάνουν για δημοψήφισμα και εκλογές, που τις εκλαμβάνουν ως πίεση και εκβιασμό οι δανειστές, θέλει ψυχραιμία, ενημέρωση του λαού. Αυτό το τετράμηνο το οποίο θα είναι διαβολεμένο, οι δανειστές θα παίζουν και θα φέρνουν καθημερινά στο τραπέζι το δίλημμα ή ολοκληρωμένο μνημόνιο από την αριστερή κυβέρνηση ή ρήξη. Υπό αυτή την έννοια προέχει η ψυχραιμία της κυβέρνησης, οι σωστές και λελογισμένες κινήσεις».