Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η κυβέρνηση προσέρχεται στο Eurogroup για να κλείσει μια συμφωνία πάνω σε θέματα που έχει λάβει νωπή λαϊκή εντολή» τόνισε στο MEGA ο κ. Βίτσας. «Από ασαφείς μέχρι γελοίες» χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς προσερχόμαστε με ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει από το τρίτο Eurogroup, δηλαδή το προηγούμενο Eurogroup. Το καλύτερο είναι να κλείσει μια τέτοια συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, ποιο είναι το χειρότερο; Να ξαναγίνει και άλλο Eurogroup ή να γίνει σύνοδος κορυφής. Εμείς έχουμε μια νωπή εντολή και έναν κόσμο που μας λέει μην κάνετε πίσω. Η εντολή συνίσταται στο μην κόψετε συντάξεις, μην προχωρήσετε σε ομαδικές απολύσεις, μην βάλετε φόρους, αντίθετα μειώστε τους φόρους, άρα εμείς με αυτό πρέπει να πάμε», σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι: «Πηγαίνουμε στο Eurogroup και λέμε ότι έχοντας αυτή την εντολή εμείς σας προτείνουμε να ασχοληθούμε και να βοηθήσετε και εσείς σε εκείνα τα πράγματα τα οποία συνιστούν την ελληνική κρίση, δηλαδή την διαπλοκή, την διαφθορά, την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή, όλα αυτά τα στοιχεία που συνήθως όλοι συμφωνούμε. Το ζήτημα του δημοψηφίσματος ή ζήτημα εκλογών δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, ως μια ρητορική αφήγηση μέσω των διαπραγματεύσεων μπορεί να λέγεται, εγώ δεν το λέω ποτέ».

«Σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Για ποια αξιολόγηση μιλάμε προφανώς; Για την πέμπτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος. Και μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς μπορεί να επιτραπεί η οποιαδήποτε εκταμίευση της δόσης την οποία εσείς είχατε αρνηθεί. Γι’ αυτό συζητάμε για να ξεκαθαρίσουμε το τι λέμε», ανέφερε από τη μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ακόμη ότι ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών είναι επικίνδυνος για τη χώρα και πως οι προτάσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προκαλούν γέλιο.