Η σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν από τους εταίρους συμπληρωματικές μεταρρυθμίσεις και εκτιμά ότι μέσω της ΕΚΤ αποστέλλονται πολιτικά μηνύματα στην Ελλάδα.

Μάλιστα μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να κάνουν εύκολη διαπραγμάτευση για να μη χάσουν το κύρος τους ενώ «δεν τους πειράζει να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη».

Για την επιστολή Βαρουφάκη λέει: «Το κείμενο που εστάλη αποτελείται από καλά τεκμηριωμένες προτάσεις και γι’ αυτό είναι μια πολύ καλή βάση για την προσπάθεια που κάνουμε. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν οι εταίροι, πέρα από τις επτά μεταρρυθμίσεις, θεωρούν ότι χρειάζεται να προωθηθεί και κάποια ακόμα «συμπληρωματική» μεταρρύθμιση από τις υπόλοιπες περίπου 20 που έχουμε προτείνει. Ούτως ή άλλως διεξάγεται μια συζήτηση σε φιλικό και τεχνικό επίπεδο πλέον, γιατί το δύσκολο επετεύχθη στις 20 Φεβρουαρίου.

Για τις νοικοκυρές και τους φοιτητές που θα κυνηγούν τη φοροδιαφυγή σημειώνει: «Αυτό το μέτρο ήδη υφίσταται και εφαρμόζεται από την Εφορία. Δηλαδή οποιοσδήποτε εφοριακός μπορεί να πάει να πάρει μια τυρόπιτα, να πάει σε ένα ξενοδοχείο ή σε μια οικοδομή και να κάνει έρευνα επί τόπου. Τώρα προτείνεται ουσιαστικά ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων σε δύο σώματα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Εφορία να κάνει τους μεγάλους και δύσκολους ελέγχους και να ελαφρυνθεί το «βάρος» της εργασίας της. Απομένει να δούμε πώς θα οργανωθεί αυτός ο διαχωρισμός».