Αίσθηση προκάλεσαν, για μία ακόμη φορά, οι απόψεις του Αλέκου Παπαδόπουλου για την οικονομία. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε εκλογές μέσα στο 2011 και υποστήριξε την ανάγκη να ξεπεραστούν οι σκόπελοι στον τομέα της οικονομίας με κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας, πέρα, μάλιστα, από τα σημερινά κόμματα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε, ωστόσο, ιδιαίτερα απαισιόδοξος όσον αφορά στο μέλλον του ίδιου του ελληνικού κράτους, ενώ αμφισβήτησε ευθέως όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, υποστήριξε την ανάγκη περιορισμού του δημοσίου τομέα κατά 30%, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ουσιαστικά το κράτος έχει χρεοκοπήσει από τον περασμένο Μάιο και σύντομα δεν θα έχει τη δυνατότητα και το ψυχικό σθένος να επιβάλλει όσα προβλέπει το Μνημόνιο.

Προέβλεψε πως η Ελλάδα θα μείνει για πολλά χρόνια κάτω από διεθνή οικονομικό έλεγχο και γι’ αυτό πρότεινε οι εκλογές να γίνουν άμεσα και αυτό που θα εγκριθεί από το λαό, όπως είπε, να είναι ένα πενταετές πλάνο εξόδου από την κρίση, με ευρύτερες εθνικές συναινέσεις.