Ανακοινώσεις για τα κονδύλια που θα «περιμένουν» τους περιφερειάρχες, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός, σε ειδική εκδήλωση του υπουργείου Εσωτερικών με παρόντες όλους τους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους που αναδείχθηκαν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στη σημασία του νέου θεσμού, αλλά και στις νέες αρμοδιότητες των περιφερειαρχών και των δημάρχων, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ήθελε να έχει αρωγούς στην προσπάθειά της για ανασυγκρότηση της οικονομίας και ανάπτυξη και τους ίδιους τους «τοπικούς άρχοντες».

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τους περιφερειάρχες «μικρούς πρωθυπουργούς».

Στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν το παρών όλα τα παλαιά και νέα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι στη συνέχεια θα περάσουν από ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης με την ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ.