Θέση στο ζήτημα που έφερε στην επιφάνεια ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης πήρε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν καταστρώνουν ένα «διαβολικό» σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν παρατήρησα τις δύο τελευταίες εβδομάδες την Πορτογαλία και την Ισπανία να έχουν ένα διαβολικό σχέδιο με στόχο την πτώση της κυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα», δήλωσε, συγκεκριμένα,  ο κ. Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μαδρίτη στο περιθώριο ενός συνεδρίου για την ενέργεια.

«Αν είχα την εντύπωση ότι καταστρώνουν τόσο απεχθή σχέδια, θα είχα επέμβει», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, όσο και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσους Κοέλιο, ζήτησαν από τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν τις δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγόρησε την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι έχουν συνασπιστεί εναντίον της Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αποκαλύψει με λεπτομέρειες τη στάση Ισπανίας και Πορτογαλίας στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία.

Στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «στόχος ήταν η λεγόμενη αριστερή παρένθεση».

«Οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά είχαν στήσει παγίδα στη νέα κυβέρνηση για να τη ρίξουν στα βράχια. Στόχος τους ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή ή άνευ όρων παράδοση πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς και προτού το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες» τονίζεται στην απόφαση.