Παρέμβαση για το μείζον θέμα που προέκυψε από το βράδυ της Τρίτης για το μεταναστευτικό έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε ότι για το επίμαχο έγγραφο δεν ήταν ενήμερος οι αρμόδιοι υπουργοί, διευκρινίζοντας ότι το έγγραφο που έδινε το ελευθέρας στους παράνομους μετανάστες και έκλεινε τα κέντρα κράτησης έφυγε το μεσημέρι της Τρίτης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων.

«Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα υπαγορεύσει στην κυβέρνηση τον τρόπο και τον χρόνο που θα εφαρμόσει την όποια πολιτική για αυτό το θέμα». Επί της ουσίας της πολιτικής που θα ακολουθήσει για το θέμα η κυβέρνηση ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι θα τοποθετηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί, παραπέμποντας το θέμα στους Γιάννη Πανούση και Τασία Χριστοδουλοπούλου» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί του περιεχομένου του εγγράφου.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο πρόκειται για προβοκάτσια από την πλευρά της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

«Είναι δουλειά του αρμόδιου υπουργού να διαλευκάνει την υπόθεση» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης ερωτηθείς για το πώς γίνεται ένας κρατικός μηχανισμός να αυτονομείται και να δρα χωρίς την έγκριση της πολιτικής του ηγεσίας.