«Όσο και αν επιχειρούν να ονομάσουν το μνημόνιο “γέφυρα”, την τρόικα “θεσμούς” και τα δημοσιονομικά μέτρα ως “μέτρα κοινωνικής σωτηρίας”, τα ψέματά τους αποκαλύπτονται κάθε μέρα στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης, δίνοντας απάντηση σε δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι είναι καλό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις του γιατί εκθέτει τους ίδιους τους συναδέλφους της κυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι χθες ο κ. Βαρουφάκης, παρότι ως υπουργός Οικονομικών είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, δήλωσε άγνοια για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ.

Επίσης, ο κ. Καραγκούνης πρόσθεσε ότι «την ανακοίνωση για τις προκλητικές αυξήσεις έκανε ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης εκθειάζοντας τον κ. Φωτόπουλο που όμως λίγες ώρες μετά άδειασε ο κ. Βαρουφάκης».

Κάλεσε, επιπλέον, τον κ. Σακελλαρίδη να μην εκθέτει τους συναδέλφους του υπουργούς, γιατί, όπως σημείωσε, «όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει», την αύξηση του ΦΠΑ την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, όπως και την έκτακτη εισφορά, ενώ το χαράτσι για την ΕΡΤ ο ίδιος ο κ. Παππάς.