Φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχουν κληθεί να ρίξουν σήμερα με τις καταθέσεις τους ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης και ο νομικός σύμβουλος του κράτους επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου, Αναστάσιος Μπάνος.

Για αύριο έχουν κληθεί να εξεταστούν ο επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Κ. Στασινόπουλος καθώς και ο προκάτοχός του αλλά και κατηγορούμενος στην υπόθεση, Ι. Διώτη.

Την Πέμπτη θα περάσει το κατώφλι του Ειδικού Δικαστηρίου η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα η εξέταση της οποίας κρίθηκε απαραίτητη μετά την κατάθεση πρώην συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία ανέφερε ότι ο χρήστης με τον κωδικό «Σοφία» που την 1η Οκτωβρίου του 2012 εμφανίζεται να διαβάζει μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ήταν το συγκεκριμένο πρόσωπο και όχι η ίδια όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Την ίδια ημέρα θα καταθέσει και ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνας Γεωργακόπουλος ενώ το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει στο αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί ως μάρτυρας και ο πρώην επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος και νυν υπουργός Διαφθοράς, Παν. Νικολούδης.