Εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών το φέρετρο με τη Φώφη Γεννηματά, το οποίο παραμένει σκεπασμένο με τρεις σημαίες, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας. «Στο καλό», «αθάνατη» φώναζε ο κόσμος ενώ ρίχνει λουλούδια πάνω στο φέρετρο. Αυτή τη στιγμή η Φώφη Γεννηματά οδηγείται στην τελευταία της κατοικία.

Δείτε ζωντανή εικόνα:

Στις 14:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00. Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της, τα τρία παιδιά της και η αδερφή της, που είδε όλη την οικογένειά της να τη νικά ο καρκίνος.

«Δεν αποχαιρετάμε μόνο μία γυναίκα πολιτικό, που διακρινόταν για το ήθος, την αποτελεσματικότητα, αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας και διακριτικότητας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμφανώς συγκινημένη προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Προσπάθησε και κατάφερε να συνδυάσει τον προσωπικό της αγώνα με τις μάχες στον πολιτικό στίβο. Κατάφερε να υπερβεί διχαστικές αντιλήψεις για αυτό κατέκτησε σεβασμό στην πολιτική».

Συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του γιου της Φώφης Γεννηματά, Γιώργου, ο οποίος ανέφερε πως η η αγάπη και η στοργή της μητέρας του δεν είχε όρια.

Δείτε τη στιγμή που η σορός μεταφέρεται από το παρεκκλήσι εντός της Μητρόπολης προκειμένου να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία:

Το παρών στην Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά δίνουν πλήθος πολιτικών προσώπων για να πουν το τελευταίο αντίο.

Δείτε το βίντεο του Newsbeast από τη στιγμή που καταφθάνουν στη Μητρόπολη η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η Ντόρα Μπακογιάννη: