Συνεχίζεται από τις 9 το πρωί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τέλος της οποίας θα υπάρξει ψηφοφορία για το κείμενο της πολιτικής απόφασης και εκλογή νέου Γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας.

«Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα», σημείωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας ευθύνες και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η εικόνα της συζήτησης στην ΚΕ αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή μια μεικτή εικόνα επικρίσεων, σκεπτικισμού και υποστηρικτών. Η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και μικρότερες τάσεις ασκούν κριτική και θεωρούν, ότι στη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, υπάρχουν αρνητικά στοιχεία, ενώ την υπερασπίστηκαν, κατά κύριο λόγο, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Οι ψηφοφορίες θα αρχίσουν το απόγευμα. Το όνομα του νέου γραμματέα θα είναι γνωστό νωρίς το βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα για την ΠΓ , αναμένεται να γίνουν γνωστά αργότερα, αλλά πριν τα μεσάνυχτα.

«Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση, με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά. «Τέλος, αν νομίζει ότι βρίζοντας εμένα και βρίζοντας και τους εταίρους μας, μπορεί να γίνει Ευρωπαίος πολιτικός, είναι βαθιά νυχτωμένος. Κακό κάνει όχι βέβαια σε εμένα, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά στην ίδια τη χώρα, η οποία είναι στην Ευρώπη και θα παραμείνει στην Ευρώπη. Ντροπή πια!».