Την αμέριστη στήριξή τους στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης και προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων Sven Giegold από τη Γερμανία και Ernest Urtasun από την Καταλονία, σε συνάντηση που είχαν το πρωί στο υπουργείο, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΠΕΝ.

Στην ομάδα των Sven Giegold και Ernest Urtasun θα προστεθούν η αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ομάδας των Πρασίνων Ska Keller και η Simone Peter, συμπρόεδρος των Γερμανών Πράσινων και συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΠΕΝ, αναμένεται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ξεκίνησε στις οκτώ το πρωί και διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες, οι ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με το υπουργείο και την κυβέρνηση στην προοπτική της οικολογικής μεταστροφής της κοινωνίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας. Στη κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, τόσο με την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα των Πράσινων, όσο και με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου του και για τους βραχυπρόθεσμους και μακροχρόνιους πολιτικούς σχεδιασμούς.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Τσιρώνης ανήκει στους Οικολόγους Πράσινους, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, της τέταρτης σε δύναμη ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία.
Όπως έγινε γνωστό, το γεγονός ότι στη νέα κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος έχει ένα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας του Πράσινου Κόμματος, αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Στη συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ συμμετείχαν επίσης τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου, Κώστας Καλογράνης και Κώστας Λουκέρης.