«Η συμφωνία προκαλεί δυσαρέσκεια στους πιο σκληρούς γερμανούς δεξιούς βουλευτές, προσπαθούν να στραγγαλίσουν την κυβέρνηση και προσπαθούν να μην απλώσει το παράδειγμα, να δείξουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το μονόδρομο της σκληρής λιτότητας», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αποτελούμε κίνδυνο για την αδιατάρακτη ομοφωνία στο στενό παπούτσι της γερμανικής δεξιάς», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αν δούμε και το πολιτικό ημερολόγιο στην Ευρώπη – την Άνοιξη περιφερειακές εκλογές στην Ισπανία, τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία, ένα μήνα αργότερα εκλογές στην Ισπανία με τους Podemos να υπερτερούν – είναι ευνοϊκό το τοπίο. Αν τώρα αντέξει η κυβέρνηση, και προχωρήσει σε μέτρα για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης και βήματα στο σπάσιμο του φαινομένου των ολιγαρχών, ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ανοίγει ένας δρόμος, μια χαραμάδα, κι αυτό δεν το θέλουν οι ακραίοι δεξιοί».

«Μας φοβούνται γιατί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει δυναμική ελπίδας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που σου λέει γίνεται κι αλλιώς, όχι μόνο με λιτότητα. Κι αυτό είναι μια ασπίδα αλληλεγγύης, αρκεί εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας, κι η δουλειά μας είναι όχι μόνο να διαπραγματευόμαστε, αλλά και να κυβερνάμε αποτελεσματικά.

Και υπάρχουν τομείς που δεν απαιτούν δαπάνες για να γίνουν, όπως ραδιοτηλεοπτικές άδειες, ΕΡΤ, καταπολέμηση της διαφθοράς. Το μήνυμά μου είναι, ακριβώς επειδή έχουμε πολύ ισχυρούς αντιπάλους, δεν μας παίρνει ούτε να είμαστε εσωστρεφείς, ούτε ηττοπαθείς, ούτε διαιρεμένοι».

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εντάσεις, ο ευρωβουλευτής δήλωσε: «Επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας, κι επειδή έχουμε τη στήριξη του κόσμου, κι επειδή κάθε συμβιβασμός και αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι λογικό να δημιουργεί ενστάσεις και αμφισβητήσεις, πρέπει όλα αυτά να εκφραστούν με συλλογικότητα, με αντοχή και συνοχή και να προστατεύσουν το συλλογικό εγχείρημα, να μετατραπούν οι παρατηρήσεις σε ενεργό συμμετοχή και δράση, δεν μας παίρνει να κάνουμε τους προπονητές όλοι από την εξέδρα. Κανένας δεν θα τραβήξει το χαλί από τον Αλέξη Τσίπρα, είναι και λαϊκή απαίτηση».