Να απαντήσει στην κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για τη συμφωνία από τον Μανώλη Γλέζο, αλλά και από τον Γιάννη Μηλιό επιχείρησε ο Γιάννης Βαρουφάκης δικαιολογώντας τον κ. Γλέζο και ρίχνοντας καρφιά προς τον κ. Μηλιό που συνέταξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν υπήρχε χρόνος να συζητήσουμε και να καταλάβει τι έχουμε κάνει. Να πιούμε ένα τσίπουρο… προφανώς θα τον πείσουμε για όσα πετύχαμε. Στεναχωρήθηκα από την τοποθέτησή του ότι δεν εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», απάντησε ο κύριος Βαρουφάκης για τον κ. Γλέζο.

Αντίθετα υποβάθμισε την κριτική του Γιάννη Μηλιού για τον οποίο είπε ότι δε στεναχωριέται.  Πρόσθεσε όμως ότι στενοχωριέται όταν ακούει «από δικό μας εσωτερικό (στέλεχος) το αφήγημα της ΝΔ» και υποστήρξε πως «το τέλος της αυτοματοποιημένης λιτότητας είναι μια τεράστια επιτυχία». «Πετύχαμε να ακυρωθούν όλα τα υφεσιακά μέτρα; Αυτό είναι επιτυχία. Άρα δεν υπάρχει επέκταση μνημονίου, υπάρχει κατάργηση. Υπάρχει εκατέρωθεν συμβιβασμός. Το μνημόνιο μου έλεγε να μειώσω τις συντάξεις» σημείωσε ο υπουργός των Οικονομικών.