Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε τη σημερινή συνέντευξη τύπου της τρόικας και αναφέρθηκε στο τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για να φτιάξει την οικονομία της χώρας. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, «πρέπει να μαζέψουμε όλα τα υπάρχοντα χρέη μας και να τα αντικαταστήσουμε με ένα άλλο καλύτερο ομόλογο.

Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την χώρα, επισήμανε, και πρόσθεσε ότι απαιτείται δραστική μείωση της φορολογίας για να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, ώστε η χώρα μας να γίνει πάλι το εργοτάξιο της Ευρώπης».

Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανασυγκρότησης της παραγωγής λέγοντας ότι «απαιτείται να παράξουμε και πάλι πλούτο, να φέρουμε λεφτά και να αναζωογονήσουμε την κατεστραμμένη μας οικονομία». Χαρακτήρισε την τρόικα «άκρως νεοφιλελεύθερη» η οποία «το μόνο που κοιτά είναι οι αριθμοί. Ο μόνος στόχος της είναι η “ψυχρή” εξυπηρέτηση των αριθμών. Δεν έχει όραμα».

Ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές συμβάσεις και είπε ότι είναι ανώτερες του Συντάγματος. Σχολίασε αυτό ως απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας. «Από την στιγμή που δεν έχουμε εθνική κυριαρχία, τότε όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι “ελεγχόμενες“. Με τρομάζει που δεν γνωρίζω τι άλλο μας περιμένει.

Φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα δυσμενέστερα μέτρα. Δεν έχει τελειωμό αυτό το κακό. Δεν βλέπω που είναι ο “πάτος”» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μέλλον προέβλεψε «ζοφερές κοινωνικές εκρήξεις, εντάσεις και ταραχές» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε «δεν ξέρω τι άλλο μαγικό έχει να βγάλει από το μανίκι του ο κ. Παπανδρέου». Για άλλη μια φορά τάχτηκε υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει σε μια τέτοια προσπάθεια.