Την πρώτη του ανάρτηση μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία έκανε στα social media ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ» έγραψε στη δημόσια τοποθέτησή του.

«Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις» πρόσθεσε και δημοσίευσε βίντεο από την ομιλία του στη Βουλή.

Δείτε την ανάρτησή του

Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ.Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις.

Posted by Constantinos Bogdanos on Wednesday, October 6, 2021

Το παρασκήνιο της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ

Μετά το «θερμό επεισόδιο» Μπογδάνου – Δένδια μέσα στο κοινοβούλιο με τον υπουργό Εξωτερικών να αναγκάζεται να αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε αυστηρό ύφος τον βουλευτή για την πρόσφατη παρουσία του στην γιορτή μίσους στο Βίτσι η διαγραφή του αποτέλεσε «μονόδρομο» για τον πρωθυπουργό.

Η αντίδρασή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ακαριαία και αμέσως έδωσε το πράσινο φως για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα με μία ανακοίνωση μόλις 30 λέξεων.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη διαγραφή του βουλευτή.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή

«Πρόκειται για απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού. Δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω» προσθέτουν.

Η επιτήρηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου 15 ημέρες

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τη διαγραφή του δεν αποτέλεσε «κεραυνό εν αιθρία». Ο βουλευτής βρισκόταν ήδη σε καθεστώς «επιτήρησης» τουλάχιστον τις τελευταίες 15 ημέρες.

Η μεγάλη ρήξη ήρθε στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στοχοποίησε προσφυγόπουλα που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας και αναπαρήγαγε στο Διαδίκτυο μια λίστα με ονόματά τους.

Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε καταδικάσει ξεκάθαρα το περιστατικό, επισημαίνοντας πως «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».