Παρέμβαση που μπορεί να ερμηνευτεί ως υπέρ της Ελλάδας στη διαμάχη με τους Ευρωπαίους επιχείρησε ο Λευκός Οίκος στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και εμμέσως αναλαμβάνει «μεσολαβητής» για να επιλυθούν οι διαφορές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ μεταβαίνει μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα υπάρξει καταστροφή για την Ευρώπη και αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να αποφύγουν την αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία. Μάλιστα οι ΗΠΑ είναι ήδη σε επαφή με το ΔΝΤ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κ. Ερνεστ, τόνισε ότι: «Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι ο πρόεδρος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Τσίπρα νωρίτερα την εβδομάδα γιατί, όπως ξέρετε, οι ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια τώρα εργάζονται στενά με την ΕΕ και τους Ελληνες, για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε την οικονομική και δημοσιονομική αστάθεια που έχουμε δει στην Ευρώπη. Και αυτή -η αστάθεια- έχει επιπλοκές και επιπτώσεις τόσο στην αμερικανική οικονομία όσο και στην παγκόσμια οικονομία ασφαλώς. Επομένως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με την ΕΕ και αυτό σημαίνει συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτές τις διαφορές και να επανέλθει η Ελλάδα, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας, διότι τελικά αυτό θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της αμερικανικής οικονομίας».