Για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μίλησε ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, υπογράμμισε ότι: «Παράταση του προγράμματος δεν θα ζητήσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι δεν υπάρχει θέμα με προθεσμίες, καθώς πολλοί ξένοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θα χρειαστεί χρόνος.

Όσον αφορά τη στάση της αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι λυπάται για αυτήν, καθώς η αντιπολίτευση «ποντάρει στην κλιμάκωση των πιέσεων από την πλευρά των εταίρων».

Ερωτώμενος για μια πιθανή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Παπάς δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας θα δει την Μέρκελ «όταν έρθει η ώρα».

«Στη κυρία Μέρκελ θα πούμε καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό», σημείωσε ο κ. Παππάς, όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος τον ενημέρωσε ότι η γερμανίδα καγκελάριος έχει δείπνο με τον Όλαντ και τον πιέζει να μην σταθεί με την ελληνική πλευρά.

Ερωτώμενος τι θα γίνει εάν η διαπραγμάτευση δεν ευοδωθεί και το σενάριο του δημοψηφίσματος που ανακαίνισε ο κ. Χρυσόγελος, ο κ. Παππάς περιορίστηκε να πει πως «αυτή είναι η πιο πονηρή ερώτηση που ακούγεται τα τελευταία χρόνια». «Θα θέλαμε την αντιπολίτευση να σταθεί στο πλάι μας», εξήγησε.

Δείτε το βίντεο…