Τον έλεγχο του ρόλου των δημοσκοπήσεων θα ζητήσει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και βουλευτής Αχαΐας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα.

Όπως είπε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει, μέσω της Δικαιοσύνης, αλλά και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να ελεγχθεί και να διερευνηθεί ο ρόλος των δημοσκοπήσεων και πρόσθεσε ότι αμέσως μόλις ξεκινήσει την λειτουργία της η νέα Βουλή θα επαναφέρει και θα καταθέσει όλες τις ερωτήσεις, τις σχετικές με την διαπλοκή, που τόσο ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, είχαν καταθέσει στην προηγούμενη Βουλή.

«Δώσαμε μία υπόσχεση στον λαό, ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για τα μνημόνια και ότι το πάρτι της διαπλοκής θα σταματήσει. Και αυτή την υπόσχεση, πρέπει να την τηρήσουμε», υπογράμμισε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ακόμη, τόνισε πως «διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες και έχασαν τον πόλεμο όσοι ήθελαν τους ΑΝΕΛ εκτός του πολιτικού προσκηνίου, προκειμένου να αλωνίζουν πιο άνετα οι πολιτικές δυνάμεις, που θα ήθελαν να θέσουν και τον Αλέξη Τσίπρα υπό ομηρία, προς όφελος της διαπλοκής».

Όσον αφορά την μη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Δημιουργούνται σενάρια χωρίς βάση, αλλά και νόημα. Δεν πρέπει κανένας να βιάζεται, ούτε να προσπαθεί να δημιουργήσει σενάρια και ίντριγκες, τουλάχιστον εάν είναι καλοπροαίρετος και θέλει, όσο εγώ, την επιτυχία της κυβέρνησης που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας».

Και πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι να καταφέρει η νέα κυβέρνηση να επιτύχει τις δεσμεύσεις της».

Στην συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος διατυπώνοντας τις εκτιμήσεις του για τις πολιτικές εξελίξεις τόνισε:

«Από αυτή την περιοχή ξεκίνησαν μεγάλα γεγονότα. Από αυτή την περιοχή, είμαι σίγουρος, ότι θα σημειωθούν και οι επόμενες εξελίξεις. Η προσεχής εβδομάδα φέρνει πολλά και ενδιαφέροντα γεγονότα. Από τη συγκρότηση του προεδρείου της νέας Βουλής, μέχρι τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ένα πρόσωπο που έχουν αγαπήσει όλοι οι Έλληνες. Ένα πρόσωπο που ξεκίνησε τη δική του ηγετική, δύσκολη, ανηφορική πορεία από την πόλη της Πάτρας».