Μαζί στη ζωή αλλά και στην κυβέρνηση είναι ο Θοδωρής Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η επί σειρά ετών σύντροφος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ ο κ. Δρίτσας αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας.

Και οι δύο είναι από τα παλαιά και ιστορικά στελέχη του Συνασπισμού της Αριστεράς και νυν ΣΥΡΙΖΑ και έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία στα κινήματα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Θοδωρής Δρίτσας γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 22 Αυγούστου 1947. Σπούδασε Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1972 εργάστηκε ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά.

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά από το 2002. Το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νησιών.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι δικηγόρος και συνδικαλίστρια, ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων και έντονη δράση στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.