Ένα όνομα έκπληξη το οποίο αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται τις τελευταίες ώρες για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενώ όλες οι πληροφορίες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ήθελαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για το χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης, με πιθανό υφυπουργό τον Σταύρο Κοντονή.

Τυχόν τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα αλλάξει τις ισορροπίες τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά στελέχη να αναμένεται να αντιδράσουν, όσο και στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς μετά το εκλογικό φιάσκο της Αγίου Κωνσταντίνου στελέχη του κόμματος θα δουν «προσωπική στρατηγική» του προέδρου.

Παράλληλα, μία τέτοια απόφαση εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα διασαλεύσει τις ισορροπίες και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει ισχυρό ρεύμα, όσο και με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Κωσνταντόπουλο, με ό,τι σημαίνει αυτό…