Μέσα στην ημέρα ανακοινώνονται τα ονόματα που στελεχώνουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ανακοινώνεται λογικά νωρίς το πρωί για να γίνει σήμερα και η ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Ο νέος πρωθυπουργός, θέλει να προχωρήσει γρήγορα. «Νομίζω ότι θα ήταν καλό να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, διότι μας περιμένει ανηφορικός δρόμος», είπε ο κ. Τσίπρας προς τον κ. Παπούλια.

Ο κ. Νίκος Παππάς στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Επικρατείας.

Μάλιστα θα έχει και ρόλο στην επικοινωνία της κυβέρνησης χαράσσοντας γραμμή, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να είναι ο Νίκος Φίλης ή ο Νίκος Ξυδάκης με επικρατέστερο το δεύτερο.

Πρόκειται για καραμπόλα της τελευταίας στιγμής μετά την άρνηση Παπαδημούλη να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι ο κ. Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να πάει στο υπερ-υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και θα έχει την επίβλεψη του οικονομικού επιτελείου.

Σε αυτό θα μπουν ο Γιάνης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να ανατεθεί στον κ. Γιώργο Σταθάκη, ενώ χαρτοφυλάκιο θα πάρει και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει ο πρωθυπουργός στον τομέα του ελέγχου και της πάταξης της διαφθοράς, αναβαθμίζοντας τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη σε υφυπουργό με έλεγχο επί των πεπραγμένων της Αρχής, αλλά και του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο κυβερνητικό σχήμα θα μπει και ο Δημήτρης Στρατούλης. Για το υπουργείο Παιδείας εξετάζεται ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς και στο υπουργείο Πολιτισμού οδεύει ο επικεφαλής του Επικρατείας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Η κ. Ράνια Αντωνοπούλου τελικά θα πάει στο υπουργείο Εργασίας, και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Υγείας.