Με παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου, πλέον οι εκπαιδευτικοί που φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία και μηνύονται από γονείς-αρνητές, δεν θα προσάγονται στα αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Θέρμη: Με μηνύσεις και πρόστιμο 2,7 εκατομμυρίων ευρώ απειλεί αρνητής πατέρας

Αποφασισμένος να απαντήσει νομικά εμφανίστηκε σήμερα Τετάρτη (22/9) πρωί ο αρνητής πατέρας στη Θέρμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος χθες προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, όταν εμφανίστηκε μαζί με το παιδί του, χωρίς να προσκομίσει την σχολική κάρτα με το self test, ενώ επιτέθηκε σε βάρος της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να του ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για δύο αδικήματα. Ζήτησε και πήρε αναβολή στη δίκη για την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, ο ίδιος επέστρεψε στο σχολείο, χωρίς το παιδί του, το οποίο όπως είπε θα παραμείνει στο σπίτι και αναμένεται να επιστρέψει στο σχολείο την επόμενη Δευτέρα.

Ο αρνητής πατέρας δήλωσε σήμερα έξω από το σχολείο του παιδιού του, ότι θα κάνει μήνυση κατά της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού στη Θέρμη και θα αξιώσει το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ.

«Θα μπω μέσα, θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας» υποστήριξε, σύμφωνα με το thesstoday.gr.