Για μια νέα εποχή που ανοίγει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η οποία θα προκαλέσει «ντόμινο» στην Ευρώπη, αλλά θα επηρεάσει ιδιαίτερα και την Ισπανία μιλά ο ισπανικός τύπος που στο μεγαλύτερο μέρος του συνδέει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με αλλαγές στην Ευρώπη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει μία νέα εποχή» είναι ο τίτλος της EL PAIS και ο υπότιτλος: «Ο θρίαμβος της ριζοσπαστικής αριστεράς εγκαινιάζει ένα νέο κομματικό σύστημα και αναγκάζει την Ευρώπη να σκεφτεί πολιτικές κατά της κρίσης».

«Η Ευρώπη παίζεται στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος στην εφημερίδα EL MUNDO, ενώ σημειώνεται ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική «επιδημία» στην Ευρώπη. Σε ανταπόκριση από την Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας παρομοιάζεται με «φλαουτίστα» που «μαγεύει την Ελλάδα και φοβίζει την Ευρώπη».

«Ό,τι συμβαίνει αυτή την Κυριακή στην Ελλάδα» γράφει η εφημερίδα EL PERIODICO και σημειώνει: η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει έναν αέρα αλλαγής και θα έχει μεγάλες συνέπειες κυρίως στην Ισπανία, μία χώρα που διανύει έτος εκλογών και όπου αυτός ο σχηματισμός έχει ένα αδελφό κόμμα, τους PODEMOS.