«Τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας είναι το Ποτάμι», σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Θεοδωράκης, επισήμανε ότι «χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες κατορθώσαμε το ακατόρθωτο να είμαστε στη βουλή με 16 βουλευτές» και συνέχισε ευχαριστώντας τους εθελοντές του κόμματος: «Υπάρχει ένα μυστικό πίσω από την επιτυχία, είναι οι εθελοντές μας σε όλη την Ελλάδα. Θα τους είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους, η νίκη είναι δική τους».

Απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους του Ποταμίου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «εμείς δεν θα σας προδώσουμε», ενώ εκτίμησε ότι η ψήφος στο Ποτάμι, «δεν ήταν ψήφος θυμού ήταν θετική ψήφος, ψήφος λογικής και θάρρους».

«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη «κοντά σε γκρεμούς». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, στο Ποτάμι «έχουμε προτάσεις, έχουμε ανθρώπους και έχουμε διάθεση να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Κατόπιν, ο πρόεδρος του κόμματος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη «μεγάλη του νίκη», ενώ συνέχισε λέγοντας πως η χώρα πρέπει «να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη, να επουλώσεις τις πληγές της».

Η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «δεν θα αλλάξει επειδή ένα κόμμα έχει 151 βουλευτές», καθώς αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα «πατριωτικό σχέδιο δράσης».

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «αρνητικό σημάδι» τη «μικρή συμμετοχή» των πολιτών στις εκλογές, ενώ καταλόγισε ευθύνες στα δύο «παλιά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή των 18αρηδων» στις εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε για τη Χρυσή Αυγή πως η ενισχυμένη της παρουσία, αποτελεί «κακό σημάδι».

«Η κοινωνία δεν θα αλλάξει με θυμό και τσαμπουκάδες, θέλει τόλμη, αλλά θέλει και γνώσεις. Εμείς τη Δευτέρα δεν ξεκινάμε νέο προεκλογικό αγώνα, εμείς θα είμαστε παρόντες για να λέμε “ναι” εκεί που θα συμφωνούμε, να λέμε “όχι” εκεί που κινδυνεύει η χώρα, να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις», τόνισε.