Σε μία λιτή δήλωση, για τα δικά του μέτρα, προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας τον απολογισμό της φτωχής παρουσίας του Κινήματος σε αυτές τις εκλογές, και αφού ανέλαβε την ευθύνη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι προχωράει σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης με όλα τα θέματα ανοικτά, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος ηγεσίας, αλλά χωρίς τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου.

«Συγχαίρω τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα για τη νίκη. Έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει. Είμαι βέβαιος ότι δεν αρκεί η τεχνητή πλειοψηφία εδρών, απαιτείται πολιτική συνείδηση.

Το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε μικρό και ανεπαρκές ποσοστό , δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα αυτή είναι όμως η επιλογή του λαού και πρέπει να την δεχτούμε με σεβασμό. Αντέξαμε όσο το επέτρεψε ο λαός , στην ανιστόρητη διάσπαση της παράταξης για ένα καπρίτσιο για εμμονές που πλήρωσε πανάκριβα το ΠΑΣΟΚ και όλη η χώρα.

Δεν καταφέραμε την τρίτη θέση εξαιτίας ενός χτυπήματος. Για την Τρίτη θέση που καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή υπάρχει ευθύνη και βαραίνει συγκεκριμένα το Γεώργιο Παπανδρέου.

Ευχαριστώ όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους . Είπαμε την αλήθεια αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Η θέση μας τώρα πια είναι πιο εύκολη σε σχέση με το τεράστιο βάρος που σηκώναμε τα τελευταία πέντε χρόνια.
Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, είχα την ευκαιρία και την τιμή να πάρω μέρος στον πόλεμο της γενιάς μου για να μην καταστραφεί η πατρίδα.»

ΤΟ ΠΑΣΟΚ προχωρά σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας με όλα τα θέματα ανοιχτά συμπεριλαμβανομένου και του θέματος ηγεσίας αλλά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μόνο. Βέβαια συνέδριο δεν σημαίνει εσωστρέφεια ή απώλεια προτεραιοτήτων , προτεραιότητα έχει η πατρίδα. θέλουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τον τόπο».