Παγωμάρα επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα αποτελέσματα των exit polls.

Στη Συγγρού γνώριζαν τα αποτελέσματα των exit poll όμως φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς αδυνατούσε να πιστέψει το μέγεθος της ήττας με 12 μονάδες διαφοράς.

Υπάρχουν φήμες ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα συγκαλέσει συνέδριο και θα είναι εκ νέου υποψήφιος για αρχηγός της ΝΔ ζητώντας ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Μάλιστα περιμένει με αγωνία να δει αν θα κρατήσει τα ποσοστά του 2012, ενώ ήδη διακινούνται σενάρια για επαναφορά του Κώστα Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος στρέφεται εναντίον του Χρύσανθου Λαζαρίδη ο οποίος θεωρείται ο εμπνευστής της προεκλογικής τακτικής του κόμματος.

Πηγή της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls είπε στους δημοσιογράφους μεταφέροντας τις θέσεις της ηγεσίας: «Τα exit polls δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αμφισβητούμε, ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου τα exit polls απήχαν από το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον δεν γνωρίζουμε την διαφορά θα πρέπει να περιμένουμε. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία K Research σύμφωνα με την οποία η ΝΔ κινείται από 25-28% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 33,5-37,%. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάντως υπήρξε μεγάλη αποχή».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από νωρίς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού με τους στενούς του συνεργάτες κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Επίσημη αντίδραση σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει μετά τις 9.30 όταν θα καθαρίσει η εικόνα με βάση τα πραγματικά στοιχεία.