Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες σχετικά με την τύχη της Λούκας Κατσέλη και τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα. Η υπουργός Εργασίας αργά το απόγευμα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στην Αθήνα από τη Λισαβόνα και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ζήτησε εξηγήσεις από την κυρία Κατσέλη για το σημερινό της άρθρο στο «Βήμα», όπου επιτέθηκε στην τρόικα και ουσιαστικά στις επιλογές της ίδιας της κυβέρνησης.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν διαρρέει περισσότερα για την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Κατσέλη, ωστόσο είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την ενέργεια της υπουργού του και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Κάποιοι στην κυβέρνηση, μάλιστα, λένε πως η κυρία Κατσέλη αναζητεί τρόπο για «ηρωική έξοδο» από την κυβέρνηση, γεγονός που δεν επιβεβαιώνουν συνεργάτες της υπουργού.

Το κλίμα, πάντως, στην κυβέρνηση είναι έκρυθμο, καθώς ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει και η παρέμβαση των Γιώργου Φλωρίδη, Νάσου Αλευρά και Κώστα Καρτάλη με άρθρο τους στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στο οποίο υποστηρίζουν την ανάγκη συναινέσεων και υπεύθυνων πρωτοβουλιών εκ μέρους των υπουργών της κυβέρνησης, μη διστάζοντας να υποστηρίξουν ότι πρέπει να αποπεμφθούν όσοι δεν παράγουν έργο.