Δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλό πολιτικό επίπεδο αποκαλύπτονται μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών στην πρόταση του πρώτου να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου.

Συγκεκριμένα σημαντική παρέμβαση χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του έλληνα επίτροπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι την εν λόγω πρόταση θα έπρεπε να την είχε κάνει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση εδώ και καιρό.

Αντ’ αυτού – αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία.

Φαίνεται ότι υπάρχει συνεννόηση με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ικανοποιημένος, ενώ ταυτόχρονα επικρίνει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί,  λίγες ημέρες πριν τις κάλπες να δημιουργήσει ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ εντείνει τη φημολογία που φέρει τον επίτροπο της ΕΕ ως ένα από τα πρόσωπα που πιθανώς να προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μια τέτοια κίνηση λύνει τα χέρια του κ. Τσίπρα ο οποίος πετυχαίνει συναίνεση στο θέμα του Προέδρου, καθώς η ΝΔ, λογικά, θα ψηφίσει τον αντιπρόεδρο του κόμματος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.