Ειδικός εφέτης ανακριτής αναμένεται να χειριστεί την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία.

Αύριο συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ορίσει τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο οποίος και θα αναλάβει την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Καρατζαφέρης, φέρεται να έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέκυψε, από την έρευνα, η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Παράλληλα, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, στέλνει κλήσεις σε απολογία στους εμπλεκόμενους στην προμήθεια των ελικοπτέρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η αυλαία των απολογούνται ανοίγει στις 12 Ιανουαρίου οπότε και θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή τρεις πρώην αξιωματικοί και οι επιχειρηματίες Α. Τσάτσος και Σ. Κομνόπουλος.