«Ο λαός είναι πιο ώριμος από την ηγεσία του. Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται πίσω του. Όλες οι ελπίδες βρίσκονται στο λαό, ο οποίος μπορεί να εμποδίσει την πορεία προς το χειρότερο. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το τι θα συμβεί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Ένα μικρό ποσοστό να υλοποιήσει απ’ όσα υπόσχεται, θα τινάξει τα πάντα στον αέρα», σημειώνει σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενόψει των εξελίξεων με την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας στη Βουλή και με ανοιχτό το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ ανήσυχος για την πορεία της χώρας, εφόσον οδηγηθούμε, όπως όλα δείχνουν, σε πρόωρες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως η εξέλιξη αυτή θα θέσει σε δοκιμασία τη χώρα, με κίνδυνο να χαθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες. Εκτιμά, μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί κυβερνητική λύση για τρεις λόγους:

  1. Πρώτον, δεν έχει το αναγκαίο ποσοστό του ελληνικού λαού, καθώς, με τις καλύτερες γι’ αυτόν προϋποθέσεις, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι διαθέτει την ψήφο του ενός τρίτου των Ελλήνων.
  2. Δεύτερον, δεν είναι νέο κόμμα, καθώς ένα σημαντικό μέρος του αποτελεί η «νεοκομμουνιστική αντιπολίτευσή» του, που φτάνει στο 40%.
  3. Τρίτον, δεν έχει συμμάχους, για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. Ο πρώην Πρωθυπουργός πιστεύει πως, αν τα πράγματα φτάσουν σε επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα περάσει σε μία επικίνδυνη περίοδο ακυβερνησίας, την οποία φοβάται περισσότερο από μία κακή κυβέρνηση.