Τα πυρά τους στην εισαγγελία Εφετών στρέφουν οι ΑΝ.ΕΛ. με τη δικηγόρο Έλενα Τζούλη να ισχυρίζεται πως ο προϊστάμενος Ισίδωρος Ντογιάκος γνώριζε το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου από το βράδυ της 12ης Δεκρμβρίου. «Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου η εισαγγελία δεν έπραξε τίποτα αναμένουμε εξηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η δικηγόρος του Παύλου Χαϊκάλη και σύζυγος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Μάλιστα όπως υποστήριξε η κ. Τζούλη μετά από συμφωνία με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου στις δικαστικές αρχές για να μην διαρρεύσουν τα στοιχεία του.

Η κ. Τζούλη υποστήριξε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνώρισε τον Π. Καμμένο στον Γ. Άποστολοπουλο για να τον στηρίξει στην υπόθεση των CDS. Και εξέφρασε τον προβληματισμό της γιατί ο πρωθυπουργός στρέφεται σε βάρος του Π. Χαϊκάλη που καταγγέλλει και όχι του Γ. Αποστολόπουλου. Μάλιστα, όπως είπε, ο κ. Χαικάλης αναμένει να δει το περιεχόμενο της μήνυσης για να απαντήσει και εκείνος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για ψευδή καταμήνυση.

Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση «για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης» και «ζητήσαμε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα».

Η δικηγόρος μίλησε για πραξικόπημα στην περίπτωση που κλείσει η υπόθεση χωρίς άρση του απορρήτου.

Η κα Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί «παραδοχή του ίδιου ότι διέπραξε το αδίκημα» και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία ότι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρόνητος.

Στη συνέχεια η δικηγόρος περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην εισαγγελία μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης λέγοντας: «Στις 6/12 όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο προσήλθα με στην εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου των ΑΝΕΛ συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης προκειμένου να μην διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα».

Όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού ενημερώθηκαν όπως είπε η κα. Τζούλη αμέσως οι αρχές. Μάλιστα «το ίδιο απόγευμα ο Π. Χαϊκάλης απαίτησε από την αστυνομία να μεταβεί το ίδιο βράδυ στο σπίτι του Αποστολόπουλου για να βρει το χρηματικό ποσό. Απάντησαν ότι δεν μπορούν χωρίς εντολή εισαγγελέα». Την επόμενη μέρα όπως είπε η δικηγόρος ο προϊστάμενος της εισαγγελία Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος της είπε ότι απόφαση του ήταν να αναμένουν.

Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην εισαγγελία υποστηρίχθηκε οτι είναι «νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος».

Επίσης διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι «ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει το Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά γιατί δεν το πήγε πουθενά. Μάλιστα ζητήθηκε η κατάθεση του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση».



Τέλος, επισημάνθηκε ότι «ακόμα δεν έχει γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από την ΕΛΑΣ. Τώρα γίνεται από ότι μαθαίνουμε. Διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Δεν μπορεί να κλείσει η έρευνα χωρίς να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών. Θα ήταν πραξικόπημα».

Ο Παύλος Χαϊκάλης υποστήριξε ότι «όταν έγινε η ιστορία με τους κουμπαράδες ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε εντός 24 ωρών», λέγοντας ότι στη δική μου περίπτωση υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος