«Εγώ τα λεφτά μπορώ να στα φέρω άμεσα» είπε ο «μεσάζων» στον Παύλο Χαϊκάλη μέσα στον μαγνητοφωνημένο διάλογο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού.

Όπως είπε: «Καταθέσαμε δισκέτα ενώ έγινε χρήση και ρολογιού – κάμερας» και πρόσθεσε ότι: «Καταγράψαμε τη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα όπου ο μεσάζων προσπάθησε να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη».

Επεσήμανε ότι έγινε και δεύτερη συνάντηση που κράτησε περίπου 15 λεπτά.

Πρόσθεσε ότι: «Για λόγους ασφαλείας ο κ. Χαϊκάλης συναντήθηκε με τον κ. Λαζόπουλο και του έδωσε αντίγραφα από το υλικό της δεύτερης συνομιλίας», ενώ επεσήμανε ότι: «Κάποια απ’ αυτά τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα, ίσως και απ’ την απαγωγή Παναγόπουλου».

«Αποφασίσαμε με τον κ. Χαϊκάλη και με συνδρομή φυσικής και τεχνικής παρακολούθησης καταγράψαμε τη συνάντηση στο ξενοδοχείο Πλάζα, όπου ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για πρόεδρο. Έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα στο βίντεο που αποκαλύπτει και άλλες υποθέσεις χρηματισμού», ανέφερε, επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ενημερώσαμε τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ειδοποίησε τον προϊστάμενο τον κ. Ντογιάκο και το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου άνοιξε την εισαγγελία και δόθηκε κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και δώσαμε μια δισκέτα με το υλικό της συνάντησης και το ρολόι κάμερα και προς τιμήν του ο κ. Ντογιάκος δέχτηκε το υλικό για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Ειδοποιήσαμε τον εισαγγελέα ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση, πάλι έγινε καταγραφή και κλείστηκε συνάντηση για να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ, να ρυθμιστεί το δάνειο και το άλλο ποσό να δοθεί σιγά σιγά σε χρυσό για να μην τους αντιμετωπίσουν», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Ήταν στέλεχος -όπως δήλωνε- τράπεζας, αυτοδιαφημιζόταν και ως σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης. «Όταν έφυγα από τη ΝΔ, ο συγκεκριμένος μου είπε ότι εγώ θα ακολουθήσω εσένα και έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα αντιμνημονιακά», πρόσθεσε ο Π. Καμμένος.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε πως θα στείλει υλικό στον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας του να τα δώσει στη δημοσιότητα, καθώς και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, «για να ενημερωθούν άμεσα οι αρχηγοί και αν εκείνος το κρίνει να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα με τη δική μας άδεια».