Έμφαση στο γεγονός ότι δεν προβλέπονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις το 2011, έδωσε στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ιδιαίτερα στην τήρηση των όρων του προϋπολογισμού και του Μνημονίου, χαρακτηρίζοντάς τη ως μονόδρομο για έξοδο από την κρίση και έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου ανέδειξε, επίσης, και το γεγονός ότι δεν προβλέπονται νέα φορολογικά βάρη για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης – όπως η αναστολή για δύο χρόνια του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις – οι οποίες θα βάλουν και πάλι την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Στόχος είναι η αναθέρμανση της κτηματαγοράς και η τόνωση της οικοδομής. Η απόφαση αυτή που ελήφθη πριν από λίγο κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα εξειδικευτεί στο νέο φορολογικό πλαίσιο με στόχο την αύξηση των εσόδων, αλλά κυρίως για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας.