Αυτή την ώρα ξεκινά η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2011. Στο οικονομικό επιτελείο έσβηναν και έγραφαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να «κλειδώσουν» τα πρόσθετα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 και των στόχων για το 2010, που φθάνουν τα 3,5-4 δισ.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αναδείξει επικοινωνιακά ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και το «ψαλίδι» στις ΔΕΚΟ θα φέρει μειώσεις αποδοχών για αρκετούς εργαζομένους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, θα τονιστεί ιδιαίτερα ότι από το 2011 το βάρος πέφτει στην ανάπτυξη, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών και αντίθετα θα υπάρξει μέριμνα για μειώσεις συντελεστών σε επιχειρήσεις και επενδύσεις που θα προσελκύσουν ή θα διατηρήσουν θέσεις εργασίας.

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη Νίκης αμέσως μετά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και θα παρουσιάσει το νέο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.